Grøn idyl med hjemmebygget orangeri

Drømmer du om en udestue, hvor du kan nyde haven på de klare, kølige efterårsdage og lyse men fugtige forårsdage? Det kolde danske vejr betyder ofte, at vi kun får ganske lidt ud af haven, fordi regn, blæst og kulde holder os indenfor det meste af året. Det er ærgerligt, for det giver ro og velvære at være omgivet af planter og grønt. Hvis du gerne vil nusse med dine planter og nyde haven selv når vejret ikke er optimalt, kan et orangeri derfor være en fin løsning.

Et orangeri er et kombineret drivhus og udestue, et multifunktionelt rum som du kan bruge året rundt. Du kan skabe en sydlandsk stemning ved at dyrke appelsintræer eller andre planter, som kan nyde godt af det opvarmede rum, og duften af blade og blomster giver renere luft og tilfører rummet energi, som kan give energi og glæde i årets mørkere måneder. Du kan samtidig bruge det som arbejdsrum, atelier eller udestue, eller endda som ekstra gæsteværelse.

Når du skal planlægge udformning og indretning, så husk at gøre det lyst og luftigt. Mal vægge og loft i hvide nuancer, få fat i vinduer med sprosser, gerne så mange som muligt, og før loftet til kip, så du får så stort et lysindfald som muligt. Det gælder om at gøre rummet så lyst, at du får en fin, naturlig belysning, der kan gøre rummet til et rart udehus, hvor du kan opholde dig året rundt. Et patineret klinkegulv kan give det lille drivhus et rustikt præg sammen med lerpotter og lette møbler af fletværk. Placér potterne med planter og små træer langs væggene sammen med et gammelt træbord, der kan fungere som arbejdsbord når du skal plante, så og beskære. Hylder til potter og redskaber udnytter pladsen optimalt, og så kan du langs den ene væg anbringe et gammelt havebord og et par behagelige kurvemøbler med hynder og skabe en lille udestue. Eller bruge pladsen til et staffeli eller smalt skrivebord og stol, så du kan arbejde herude og blive inspireret af naturen omkring dig. Orangeriet er nemt at indrette, så det passer til netop dine behov og ønsker, og her kan du nyde en rolig stund i haven med et afbræk fra den hektiske hverdag.

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_1
Foto: Julias Vita Drömmar

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_2
Foto: Julias Vita Drömmar

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_3
Foto: DesignRulz

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_4
Foto: Hemnet

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_5
Foto: Boligplus

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_6

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_7
Foto: Adorable home

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_8
Foto: Lundgård

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_9

Altomindretning_inspiration_indretning_orangeri_10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *