Lys haven op med lyskæder

Det kan være svært at finde en smart måde at lyse haven eller altanen op på, som både er praktisk og har en dekorativ effekt. Det skal give en god belysning til de lune sommeraftener, men må ikke stå i vejen, så børnene, katten eller hunden – eller du selv for den sags skyld – kommer til at snuble over det.

Her kan lyskæder, der kan tåle udendørs brug, være en fin løsning, og noget du bør investere i, hvis du gerne vil have tiltrækkeligt med lys og en belysning, der samtidig er hyggelig og sikker.

Jeg vil anbefale, at du anskaffer en eller flere ’oversize’ lyskæder for at få godt med lys, og pærerne i sig selv har en dekorativ effekt. Brug lyskæden til at skabe en stemningsfuld belysning både om vinteren og sommeren. Om sommeren kan I sidde udenfor og spise, spille spil eller snakke selvom solen er gået ned, fordi en lyskæde placeret henover terrassen både giver lys nok til at man kan se alting, og samtidig skaber en hyggelig og intim stemning. Om vinteren lyser kæderne op i den mørke tid, og du behøver ikke en lommelygte eller lanterne for at hente brænde eller stille cyklen på plads i skuret om aftenen.

Et par lyskæder kan være med til markere og understrege et ’loungeområde’ i haven, og når du skal holde fest eller selskaber i haven eller på terrassen, giver lyskæderne en festlig og dekorativ stemning.

Du kan normalt få lyskæder i 7-10 meters længde, men de kan også fås op til 20 meter lange, som med fordel kan bruges til dekorativ belysning ved for eksempel havefester. Jeg selv har haft min lyskæde hængende hele vinteren og glæder mig til sommeren kommer, så den kan lyse op på de lune sommeraftener og til at skabe en festlig hyggestemning til sommerens havefester.

Desværre er glødepærerne, som kan ses her på billeder og giver et smukt, varmt lys, ved at være en udgået vare. I slutningen af 2016 kan de ikke længere fås i butikkerne. Det er dog efterhånden muligt at få lyskæder med LED-pærer, der giver et nogenlunde pænt lys, selvom tonen ikke er lige så varm som hos de gamle glødepærer.

Her på billederne kan du se otte forskellige ideer til, hvordan du kan bruge lyskæder i haven.

Se flere lyskæder her.

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_1
Foto: Granit

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_3
Foto: The Black Bird

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_4
Foto: Free People

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_5
Foto: Marvipol atelier

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_6
Foto: Style and Spices

Lyskæder_udendørs_dekoration_altomindretning_7
Foto: Inrichtning- Huis

Se flere lyskæder her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *