Picnic i haven

Sommeren er højsæson for picnic, og hvorfor ikke holde picnic i baghaven, hvor du og dine gæster både kan nyde naturen i fulde drag og have glæde af, at der ikke er langt til køkken til spisebord, og vin og vand kan holdes frisk og kølig, inden det serveres. Yderligere har en picnic i baghaven den fordel, at der ikke er langt til tørvejr indendørs, hvis det danske sommervejr skulle vise sig fra sin vanlige, lunefulde side og regne på frokostselskabet.

Vil du holde frokost eller middagsselskab i haven, kan du selvfølgelig gøre det på terrassen, men hvorfor ikke være lidt eventyrlysten og rykke bordet ned i græsset, i ly for solen på hede dage og tæt på blomster og buske, så I virkelige kan nyde de smukke, grønne omgivelser tæt på. Spis under skyggefulde træer eller vælg den mest solrige plet, hvor I kan nyde fornemmelsen af græsset under de bare fødder, og børnene kan lege omkring jer og tumle rundt uden at få knubs af et hårdt underlag, men stadig tæt nok på til at I kan holde øje med dem, mens fadene går rundt og der skåles i rosé, hyldeblomstdrik eller anden læskedrik til den varme årstid. Skift gerne rundt og udvælg forskellige steder i haven, så det føles som en ny oplevelse hver dag. Du kan bruge et havebord og stole, der er lette at flytte rundt, eller lave en ægte picnic med tæppe og hynder til at sidde på. Du kan også vælge en mellemting ved at bruge et lavt bord, måske et gammelt sofabord der ikke længere bliver brugt, med store puder til at sidde på, så I sidder behageligt med den rette højde i forhold til bordet.

Det danske sommervejr er omskifteligt, men du kan sikre dig og dine gæster mod våde overraskelser med at lave et halvtag af fire stolper og en sejldug eller presenning.

Hvem siger, at du evigt og altid skal slå græsset? Lad et hjørne af haven gro lidt vildt med store buske og højt græs. Det giver en helt særlig stemning, vild og romantisk, og du kan understrege den ved at pynte bordet med blomster og med blomstret dug og hynder.

En picnic behøver ikke være primitiv. Lav en afslappet festmiddag med et lavt, rustikt træbord, store, bløde puder og et stort tæppe som underlag. Den festlige stemning er her understreget med fine vinglas og fint service, servietter og bordpynt. En buket blomster eller en lille urtepotte skaber en dekorativ effekt, mens kontrasten mellem de røde puder og det blå tæppe giver et smukt farvespil.

picnic i haven 1a

picninc i haven 5

picnic i haven 4

picnic i haven 3
Kilder/Sources: 1Kinddesign

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *