Skønne udendørs oaser

Den danske sommer er omskiftelig, så det gælder om at nyde de varme solskinsdage, mens de er der. Altanen er fantastisk til hurtigt at nyde de sparsomme solstråler, når du ikke lige har tid til at holde fri og tage på stranden. Men derfor er det også vigtigt, at du på forhånd har gjort dit lille udendørs hjørne hyggeligt og behageligt. Er der bart og trist eller rodet til med ting, du ikke helt har plads til inde i lejligheden, vil det ikke virke særlig indbydende, og så kan du hurtigt glemme at bruge altanen, når chancen ellers byder sig til at nyde morgenkaffen derude inden arbejde eller spise aftensmaden derude i stedet for inde i lejligheden. Derfor gælder det om at skabe indbydende rammer, så du er mere fristet til at bruge altanen, når vejret endelig er til det.

Der er mange måder at skabe en hyggelig udendørs oase på, men hovedreglen er at skabe en rar plads til at hvile og slappe af. Det kan være ved hjælp af en behagelig kurvestol med hynder, en lille sofa eller bare en madras, hvor du kan slænge dig i varmen, solbade, tage en middagslur eller bare hygge dig med et køligt glas hvidvin og en god bog. Vær gavmild med puder og lækre tekstiler, og pynt gerne med planter i altankassen eller i fine krukker i hjørnerne af altanen, det giver øjnene noget smukt at hvile på og kan endda være nyttigt, hvis du vil dyrke dine egne krydderurter eller grøntsager.


Er pladsen sparsom, kan en hængekøje være en fin og praktisk løsning. Hvis du har en større altan, kan en sofa og et par gode siddehynder skabe plads til et helt lille udendørs selskab.


Grønne planter er med til at gøre din altan til en rigtig lille oase. Har du plads til det, kan en stor plante have en fin dekorativ effekt.

Farverigt og eksotisk, hvidt og minimalistisk eller et mix med finurlige detaljer? Enhver stil har sin charme, og nøglen til et fin udendørs oase er at vælge møbler og effekter med omhu. Der skal være plads til, at du kan bruge altanen til det, du mest har lyst til, hvadenten det er spise, sole dig eller en blanding af flere forskellige funktioner. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *