Sommer og sol på altanen

Er der noget bedre end at bo i lejlighed med altan? Når man bor inde i byen, gør det en kæmpe forskel, om man har altan eller ej. Selv hvis altanen er ganske lille, er der ikke noget bedre end at kunne tilbringe en varm sommerdag eller lun aften derude.

Hvis du har en altan eller tagterrasse, kan du med enkle midler gøre den hyggelig og indbydende, også selvom den ikke er særlig stor. Bare du placerer et lille bord, et par stole og potter med planter, vil det gøre en stor forskel. Er altanen ganske lille, er der måske ikke plads til andet end et spinkelt havebord og et par slanke stole, men har du plads, kan det betale sig at sætte 1-2 stole i kurveflet med hynder eller en lille bænk med et par puder for at give det et personligt præg. Vil du gøre det ekstra hyggeligt, kan et par tæpper og en lanterne med levende lys gøre altanen eller tagterrassen til et ideelt sted at tilbringe de lyse sommeraftener med en god ven og et glas hvidvin i hånden.

inspiration indretning altaner 3Et par gamle frugtkasser gør sig fint som bord eller blomsterkasser, så den sparsomme plads bliver udnyttet optimalt.

inspiration indretning altaner 2Når pladsen er lidt trang, så brug de muligheder der er. For eksempel ved at bruge tagterrassens væg som ryglæn for en bænk.

inspiration indretning altaner 4Med et tæppe på gulvet bliver altanen nærmest til en lille ekstra stue, men brug et tæppe der kan tåle at blive lidt vådt i den uforudsigelige danske sommer. Hyggeligt ser det i al fald ud, og det giver altanen personlighed.

inspiration indretning altaner 6Det lækreste er uden tvivl en udendørs sofaseng, hvor man kan ligge og dase eller tage sig en middagslur udenfor på lune sommerdage. Og så er det jo praktisk med skuffer under madrassen, hvor man kan opbevare puder og tæpper til at bruge på altanen.

inspiration indretning altaner 8Billeder: Alvhem

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *