Ting til altanen

Endelig er vejret igen til at vi kan være udendørs, så vi kan benytte vores udendørs arealer. Hvis ikke du er så heldig at have en have, men til gengæld har en altan, så er det med at få indrettet den så du udnytter dens fulde potentiale. Man kan nemlig gøre meget, for at få altanen til at virke endnu mere indbydende, med lækre havemøbler, potter, plaider, puder, kurve og diverse nips.

Men din altan skal først og fremmest indrettes efter hvilken funktion den har for dig. Sidder du og spiser morgenmad på altanen? Så skal du sørge for et godt bord og stole. Er altanen et sted hvor du råhygger og bare flyder? Så indret dig gerne med store puder, tæpper og en masse hyggebelysning. Måske er altanen noget du bruger til at ligge og sole dig? Så er det en god idé med en behagelig briks, og små borde til afsætning af drikkevarer og lignende.

En anden ting du skal have med i tankerne, når du indretter din altan, er hvilken stil og stemning du ønsker at skabe. Vi har samlet nogle af vores yndlingsting til altanen, opdelt i 3 forskellige stilarter; den stilrene, den orientalske og den botaniske altan.


På den stilrene altan, vil man typisk bruge farverne sort, hvid og grå. Vælg gerne møbler og nips med et stringent formsprog. Men selvom altanen skal være stilren er det ikke forbudt at hygge lidt om sig, eventuelt med lyskæder og smukke, simple potteplanter.

 1. Urtepotte: Denne urtepotte er fra Kähler, designet af modeguruen Stine Goya, den er god hvis du vil bryde en lille smule med det stringente, men uden at den stikker for meget ud.
 2. Lyskæde: Lyskæder med store pærer går bare ikke af mode! De er evigt hyggelige, og rigtig gode til at skabe en dejlig stemning på sene sommeraftner. 
 3. Altanstol: Stolen er fra serien Palissande fra HAY, som består af en række minimalistiske og skønne udendørsmøbler.
 4. Altanbord: Altanbordet er ligeledes fra HAY Palissande serien. Møblerne fås i forskellige farver, vær ikke bange for at mikse dem lidt.
 5. Plantekasse: En skøn plantekasse fra Ferm Living, med et stramt og stilrent udtryk.
 6. Plantevæg: Hvis du ønsker at skabe lidt kontrast til det stramme look, kan du benytte dette flotte plantestativ fra Ferm Living. Selve designet er meget minimalistisk, men tilføjer du lidt planter, kommer der liv og frodighed til din altan.


Denne stil er rigtig god til dig, der ønsker en marokkansk eller boheme stemning til altanen. En sådan altan signalere, at her slapper man fuldstændig af. Det er en slags helle fra hverdagens stress og jag, hvor du for eksempel kan fordybe dig med en god bog.

 1. Lanterne: Denne fine, sorte lanterne er fra Ib Laursen. Bland gerne flere forskellige slags lanterner, både hængende og stående for en stemningsfyldt belysning. 
 2. Lanterner: Disse smukke lanterner er fra Tine K, og har et rigtig spændende formsprog.
 3. Puder: Lækre kelim-puder som disse, vil helt sikkert bidrage til den orientalske stemning på din altan!
 4. Urtepotter: Potterne her hedder Edge og er fra Skagerak. De er designede af den dygtige Stilleben-duo, i smukke farver og med et anderledes formsprog, end det vi normalt ser her i Norden. 
 5. Tæppe: Dette marokkanske tæppe er gudeskønt, og helt oplagt at have på altanen hvis du går meget i bare tær. 
 6. Daybed: En daybed som denne fra Broste, kan bruges til mange formål, du kan blandt andet bruge den som en slags sofa med puder i, eller du kan bruge den til at ligge og sole dig på. Den kan også bruges til at udstille planter og lanterner på.


Den botaniske altan må være det helt store hit i år. Vi omgiver os med planter i boligen som aldrig før, og selv byboerne har udviklet grønne fingre. Drømmen om en have kan til dels udleves på altanen, så udnyt muligheden for at gå all-in med det grønne.

 1. Puder: I H&M fås disse puder med plantemotiver, der kan du også få andre puder som du kan bryde det grønne med, såsom den strukturvævede pude på billedet. 
 2. Hængestol: Rattan møbler passer rigtig godt sammen med planter. Her ser du en Hanging Egg Chair, som er oplagt til den ultimative afslapning.
 3. Bænk: For at få dine planter lidt op i højde, kan du bruge en bænk som denne PLUS trallebænk, hvor du kan udstille en masse skønne planter på. 
 4. Sofa: Denne dejlige Swing For Two sofa, står klar til at blive fyldt med lækre puder, eller du kan købe nogle tilhørende hynder. 
 5. Urtepotter: For at fuldende den naturlige stemning, kan du bruge poser som disse, fra Uashmama til dine planter. Poserne fås i forskellige farver, er meget holdbare og kan vaskes. 

Fotokilder / Source
Forsidebillede: Apartment F15 / Foto på kollage 1: Diplomat Fastighetsmäkleri / Foto på kollage 2: Instagram: @_luckyinthesky / Foto på kollage 3: Instagram @magicbabyvintage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *