Udeliv indrettet i nordiske toner

Der er fordele og ulemper ved at bo i byen, og når jeg ser en bolig som denne, drømmer jeg mig væk til en bolig med masser af plads og et stort udendørs område. Står du overfor at skulle bygge en udestue, så kunne nogle af disse billeder være en inspiration til hvordan man kan skabe hyggelige og indbydende ude områder i haven. 

Der skal ofte ikke særlig meget til at skabe hyggelige og indbydende områder i haven. Tænk i flere forskellige områder, som hver især kan noget forskelligt. Nogle områder til spisning, nogle til afslapning og nogle hvor der er mulighed for at kombinere flere aktiviteter på en gang. Har du små børn, kan du få meget glæde af at placere børnenes legeting tæt på steder hvor I opholder jer meget. En ting der jo adskiller sig væsentligt når man indretter haven fremfor boligen, er hensynstagen til sol, skygge og regn. Det går jo ikke at opholde sig i solen hele tiden, men i de køligere måneder vil vi helst ikke gemme os væk fra solen. En parasol er heldigvis en rigtig fin og fleksibel løsning, der både kan afhjælpe skygge, sol og mindre regnbyger. Men hvis pladsen tillader det er det klart at foretrække både lukkede og halvåbne overdækkede terasser.

Udendørs indretning_havestue_altomindretning_2
En træterrasse står i en fin kontrast til det hvide hus.
 

Udendørs indretning_havestue_altomindretning_3
Et lukket udhus i træ med hyggelige vinduer med sprosser, alt sammen malet i en hvid farve. Indgangen er dækket af en fin grøn slyngplante.

Udendørs indretning_havestue_altomindretning_4
En åbning ind til den halvåbne overdækkede terrasse, som er indrettet med et langbord i massivt træ og bænke. Den ene bænk er indrettet med lækre tekstiler og puder, der indbyder til afslapning og aktiviteter.

Udendørs indretning_havestue_altomindretning5
Træterrassen er dekoreret med forskellige planter og et fleksibelt bord på hjul, som kan flyttes efter behov.

Foto: Interiørmagasinet

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *