Lille 27 kvm lejlighed med stor charme

De svenske ejendomsmæglere er i den grad fremme i skoene, når det gælder eget image og præsentationen af boliger til salg. Det sidstnævnte har utrolig stor betydning, da en indbydende præsentation kan gør det nemmere for en ny køber at se mulighederne i boligen, og forestille sig at bo netop der. I samarbejde med dygtige stylister og fotografer, formår ejendomsselskaber som Alvhem, Fantastic Frank og Entrance (som har denne bolig til salg) at skabe fantastiske billeder, til stor glæde for bloggere og online boligmagasiner som os.

Lejligheden som vi skal besøge i dag er på blot 27 kvm, og ligger i Göteborg. Boligen er et bevis på at man kan bo lækkert, selv i en ét værelses lejlighed. Indretningen har noget hyggeligt, indbydende og nærmest naturligt over sig, med de mange smukke teksturer og bløde farvetoner.


Hvis denne seng ikke tiltrækker enhver med et godt sovehjerte – så ved vi ikke hvad gør. Det er smart tænkt at bruge en smal seng til lejligheden, da det er meget pladsbesparende. Hvis der kun bor én person i lejligheden, er der ingen grund til at bruge dyrebar plads på en stor seng.


Et andet rigtig godt råd, som lejligheden her beviser, er at trække møblerne væk fra væggene. Vi har en tendens til gerne at ville placere alle møbler langs vægge og ind i hjørner, men hvis du prøver at tænke lidt ud af boksen med hensyn til placering af møbler, så kan du opnå et rigtig flot og spændende resultat.


Runde spiseborde er en sikker vinder til den lille lejlighed. Her udøver man igen princippet med ikke at klistre sine møbler langs boligens vægge. Det ville være fristende, at placere et lille firekantet bord op ad væggen i denne lejlighed, men det ville simpelthen være synd. For selvom dette bord står ved en væg, så ser det alligevel luftigt ud, da den runde form ikke lægger sig klods op ad væggen, som et rektangulært bord ville gøre.


Hvis du bor i en lille lejlighed, så overvej hvor meget køkkenplads du egentlig behøver. Der kan være plads at spare, ved at minimere køkkenet – det er her du skal have de minimalistiske briller på! Drop de store køkkenmaskiner, de 7 forskellige pander og andet unødvendigt køkkengrej, som måske har sneget sig med i kurven på en IKEA tur.


Udover at minimere køkkenet, så er det også en god idé at arbejde med køkkenets visuelle udtryk. Det visuelle kan nemlig også være med til at få en lille lejlighed, til at virke mere rummelig. Så hold køkkenet i en neutral farve, gerne hvid hvis det står op ad en hvid væg. Hvis du har en lille opvaskemaskine eller andet der fylder visuelt, så overvej at dække det til med et lille gardin.


Du kan også med fordel droppe de tunge ovenskabe i køkkenet og erstatte dem med hylder, for et mere luftigt udtryk. Det er en god idé at bruge hylderne til glas, da gennemsigtige objekter fylder mindre rent visuelt. De åbne hylder giver dog også mulighed for, at udstille din yndlingskeramik eller flotte kogebøger.


Entréen i den lille lejlighed, kan hurtigt komme til at virke rodet og uoverskuelig. Ligesom i køkkenet, skal du her overveje, hvad der rent faktisk er nødvendigt at have fremme. Der er ikke nogen grund til at vinterjakkerne hænger fremme om sommeren, og bruger du samtlige af dine sko i hverdagen? Anskaf dig nogle gode kasser som du kan rulle under sengen, hvor du kan gemme sko og jakker som ikke er i brug hver dag.

Her under kan du se boligens plantegning, så du kan få et bedre indtryk af hvordan den er udnyttet.

Ville det ikke bare være skønt, hvis danske ejendomsmæglere også gjorde så meget ud af billederne i salgsopstillinger?

Foto af Anders Bergstedt, Styling af Anna Furbacken for Entrance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *