6 indretningsideer til skydedør med skjult beslag

Skydedøre er blevet populære i indretningen, fordi de både er funktionelle og pladsbesparende – og så kan de bruges som et lidt skævt, alternativt element i hjemmet.

Her på Alt Om Indretning har vi længe haft fokus på, hvordan skydedøre kan live boligen op og samtidig gøre indretningen mere smart. Især i de hjem, hvor der ikke er så meget plads i forvejen.

En skydedør kan selvsagt ikke fungere uden det rigtige beslag, og et af de beslag, vi synes særligt godt om er de skjulte skydedørsbeslag. Det sidder nemlig skjult bag på skydedørens øverste kant og har en dobbelt soft closer, så skydedøren kan trækkes diskret op og i uden at støje.

Vi har tidligere gennemgået, hvordan du kan montere beslaget på din skydedør. Men selvom du har forelsket dig i denne skydedørsløsning, er der endnu en udfordring:
Hvilken skydedørstype skal du vælge?

Derfor får du her lidt inspiration til at bruge en skydedør med skjult i indretningen:

1. Lyst træ og hvid minimalisme


En skydedør i smukt lyst træ er en god løsning, hvis du er til minimalistisk indretning med rene linjer og hvide vægge. Her er kontrasten til væggene blid og komplementerende, men skaber alligevel et diskret farvespil.

2. Råt og rustikt


Er du mere til dunkle, dramatiske farver og et rustikt udtryk, bør du vælge en massiv skydedør i mørkt træ. Her kan du se, hvordan skydedøren passer til trægulv og træpaneler og dermed bliver en del af en helhed, der giver et råt og stemningsfuldt udtryk.

3. Glad og farverig


Hvis du er fan af stærke farver og et kulørt udtryk, så mal vægge og skydedør i samme glade farve, så det giver indtrykket af en ekstra væg, der blot kan lukkes op og i. Her er støvet olivengrøn blevet valgt, men det kan være en hvilken som helst farve, som passer til din smag og indretning.

4. Spejldør og diskret forlængelse af væggen


Her ser du flere eksempler på, hvordan du kan indrette dig med en skydedør. Udover at lege med farveudtrykket, der kan være sprælsk eller afdæmpet alt efter smag, kan du også tilføre boligen en ekstra legesyg dimension ved at bruge en spejlvæg som skydedør. Det kan give følelsen af større rumlighed og egner sig derfor især til små rum som for eksempel en lille entre eller et soveværelse.

Når skydedør og vægge har samme farve, også selvom det som set her er i en mere diskret nuance, kan det give et lidt ’huleagtigt’ udtryk. Det er med til at give rummet et præg af hygge og privatsfære.

Når det gælder skydedøre er mulighederne næsten uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan få beslaget her.

Foto credit: 1. Tetsuya Yashiro / 2. Five Am / 3. Krzysztof Strażyński strazynk / 4. Simon Lau

Skriv et svar