Sådan monterer du et skydedørsbeslag model 301

Skydedøre er både praktiske og et sjovt alternativ til almindelige døre, især hvis du har en bolig med begrænset plads. Se vores indlæg med 20 fantastiske skydedøre.

En skydedørs udtryk kan ændre sig gevaldigt, alt efter hvilket slags skydedørsbeslag du benytter. Men hvordan monterer man egentlig et skydedørsbeslag?

Guide til frontmonteret beslag 301

Et kit med skydedørsbeslag indeholder alt hvad du skal bruge, for at du kan montere din skydedør. Vi har udvalgt model 301, et frontmonteret beslag der udmærker sig ved sin robuste konstruktion og flotte finish. Du kan enten montere beslagene på din eksisterende dør eller bestille en skydedør med beslag gennem vores webshop, der er tilpasset til dine ønsker og behov.

Et skydedørskit til model 301 indeholder:
1 * skinne med længde på 200 cm
2 * portruller
2 * dørstopper til montering på skinne
4 * afstandsklodser inklusiv skruer til montering af skinne
1 * bundguide til retningsstyring af døren

Alle delene er i pulverlakeret mat sort, og beslagene skal monteres på siden. Beslagene  har en bæreevne på op til 90 kg. 

Det er muligt at afkorte skinnerne hvis de ønskes kortere, hvis du skal bruge en skinnelængde på mere end 200 cm, kan du koble flere skinner sammen med et lille koblingsbeslag, som medfølger ved køb af separat skinne.

Gode råd til monteringen
Når du skal planlægge, hvordan din skydedør skal placeres, skal du huske at sørge for tilstrækkelig plads til at parkere døren ved siden af åbningen.
Det kan desuden være nødvendigt at kompensere for dybden på dørkarme og fodpaneler. Det kan du gøre ved at montere en liste på vægge med tilsvarende mål.
For at gøre det så diskret som muligt, kan vi anbefale at du maler listen i samme farve som væggen eller skydedøren. Vær opmærksom på væggens konstruktion i forhold til skydedørens vægt.

skydedoerbeslag-profil_altomindretning
Skydedøren bør have en dørtykkelse på mellem 35-45 mm.
På ovenstående tegning kan du se, hvor meget luft der er mellem dør og væg afhængig af de forskellige dørtykkelser.
Portrullerne går ca. 13 cm. op i højden over skinnen, derfor bør du også sørge for minimum 10 cm luft i højden over selve skinnens overkant.

bund-guide_skydedoerebeslag_altomindretning
Der følger en lille bundguide med skydedørsbeslaget, der skal skrues i gulvet for at styre dørens retning. Bundguiden kører i en rille i døren med en tap som går 2 cm op i højden.
På selve skinnen er der desuden forborede huller, og der følger skruer med som er tilpasset hullerne, så du ikke skal have besværet med at gå ud og finde de rigtige skruer.

stopklods_skydedoersbeslag_altomindretning
Derudover er der to dørstoppere, som kan placeres hvor som helst på skinnen. Det betyder, at du selv bestemmer, hvor langt skydedøren skal kunne køre frem. Inden du monterer afstandsklodserne, kan du køre dørstopperen på skinnen for at afgøre dens placering og derved hvor langt frem døren skal kunne køre.

Bemærk at der skal bruges minimum 40 mm på dørfladen til at montere portrullen på model 301.

Savner du mere inspiration til montering af beslagene, kan du få yderligere hjælp her.
Læg mærke til at beslagene i videoen ikke er de samme som tilbydes her. Derfor kan videoen ikke bruges som en 1:1 vejledning til monteringen, men snarere som generel inspiration.

Skriv et svar