Indretning af små lejligheder

Hvordan er det lige at man skal få udnyttet de små lejligheder og rum bedst muligt og hvordan får man plads til det hele. Der findes ikke noget facit for hvordan man bedst indretter sine rum, men der er nogle retningslinjer som man kan forsøge sig med.

Det er en god ting at anskaffe sig møbler i små enheder, på den måde opnår man mere fleksibiliet. Det går ikke med en stor hjørnesofa, som begrænser ens muligheder i indretningen. Møbler i små enheder giver også flere muligheder for variation i indretningen, så du lettere kan flytte omkring efter behov.

Små rum –der skal kunne alt…
Har du et lille rum, hvor du skal have plads til både spisebord, skrivebord, sofagruppe, seng og opbevaring kan det være en udfordring at få plads til det hele. Her er det en god idé at tænke i dobbeltfunktioner dvs. har du mulighed for at bruge møblet til at opfylde flere behov. Du kan bruge spisebordet til både spisning og som arbejdsbord eller sovesofaen der både kan bruges som sofa til besøg og seng til hvile. Hvis du ønsker at have både en seng og sofa i rummet, er et vægmonteret sengeskab også en mulighed.

Opbevaringen af ting i lejligheden må begrænses, så ”keep it simple” og udnyt mulighederne. Brug vægge til bøger og opbevar småting i skuffer og få et rummeligt klædeskab. Er du så heldig at have et kælderrum eller loftsrum, så udnyt rummet til eksternt opbevaring, men opbevar de ting, som du bruger og brug ikke pladsen på ting, som istedet skal på genbrugspladsen. 

indretning studerende
Man kan også lave specialinventar som sofaen på billedet ovenfor, hvor pladsen nedneunder er udnyttet til skuffer med plads til opbevaring.

a_indretning studerende 8
En et-værelses lejlighed med plads til både sofagruppe og seng. Denne seng kan slås sammen, så den ikke fylder mere end et skab. På den måde kan man rydde sengen vejen, hvis man skal have gæster eller man kan have sengen permanent udslået hvis pladsen i rummet tillader det.

a_indretning studerende 10
Fotos: Avhelm

indretning studerende 4indretning studerende 2
I nogle rum kan det også virke godt at dele rummet op med en let afskærmning, hvis der skal være plads til flere funktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *