Råt, småt og godt

Vi befinder os i en lille svensk 1-værelses lejlighed med en fantastisk god rumudnyttelse. Lejligheden er opdelt i forskellige små enheder, der hver især opfylder forskellige funktioner. Jeg er især fascineret af den hyggelige og afskærmede soveplads/hems, der er etableret i højden af rummet. Ligesom pladsen under sovepladsen der er udnyttet til opbevaringsskabe og et lille arbejdsbord. Indretningsstilen er en spændende kontrast og mix mellem det moderne, rustikke, industrielle og hyggelige.  

En lille stue indrettet til både soveværelse, kontor og stue. Selve trappen til sengen er udformet minimalistisk og fylder kun et smalt stykke langs rummet. Den mørke farve på trappen, giver en fin kontrast til den hvide speciallavet seng og spiller godt sammen med det mørke trægulv og de rå murstensvægge.

Hemsen er bygget af hvidmalet træ. Afskærmningen er lavet af træbrædder og understøtningen af en træstolpe og dørerne under sengen er lavet med to afkortede fyldningsdører. For at skabe ekstra rumudnyttelse under sengen er der bevaret ca. en halv meter til indretning af en lille arbejdsplads. 

En hyggelig soveplads med afskærmning, så selv dem med højdeskræk tør sove der. Sengen har en samling af lægter øverst, for at bevare stabiliten.

I små rum, lejligheder mm. skal der tænkes kreativt. Det gælder om at udnytte pladsen, hvor det kan gøres. Ligesom på ovenstående billede, hvor væggen rundt om vinduet er udnyttet til både åben og lukket opbevaringsplads. For at fremhæve de åbne områder, er der dekoreret med ternet sort og hvidt tapet. En sort lædersofa kan virke ret hårdt, så for at bløde den lidt op, kan man tilføje nogle lyse puder i farve og tekstur. Materialerne, som den rå murstensvæg, lænestolen i jern, hjulene på sofabordet og den sorte lædersofa, er alt sammen med til at give indretningen et industrielt look. 

Lejligheden er meget åben og stue og køkken går næsten ud i et. Stuen er indrettet med mange udtryk, derfor er det et fornuftigt valg med et enkelt og minimalistisk køkken. Selvom gulvet er lakeret i to forskellige farver, som giver en naturlig opdeling mellem de to rum.

Minimalistisk og moderne køkken indrettet i sort og hvid. Under og overskabe med hvide grebsfire skuffer og skabe og bordplade i sort laminat. Bagvæggen og luften mellem under og overskabe er beklædt med aflange vægfliser. Aflange fliser er det nye sort… Det har også den virkning, at det kan få rummet til at syne længere.

Væggen mellem stue og køkken er udnyttet til ekstra køkkenskabe. En fin naturlig udnyttelse af pladsen.

Entré med niche i væggen udnyttet til garderobestang og hylder til sko.

Lille badeværelse i sort og hvid med både plads til toilet, brus og håndvask.

Foto: Avlhem

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *