Stue og soveværelse i samme rum

Det kan faktisk godt lade sig gøre at indrette sig smukt og hyggeligt, med stue og soveværelse i samme rum. Det handler i høj grad om at være omhyggelig med sit valg af møbler, og i endnu højere grad om, at kunne vælge ting fra. Ud med det du reelt set ikke bruger, og indret dig kun med de mest nødvendige møbler og velvalgt nips. 

5146359Prøv om du fx. kan undvære et stort og kluntet garderobeskab, og brug i stedet et lavt skab eller en kommode, som skaber et mere let og luftigt udtryk. Det frigiver også plads til nips og billeder ovenpå skabet, som er med til at give rummet karakter.

5146373Hvis man vil opnå en smuk indretning, hvor stue og soveværelse går i ét, er det også nødvendigt at indtænke, at sengen skal fremstå æstetisk, og være i tråd med resten af rummet. Du kan gøre rigtig meget med valg af sengetøj, sengetæppe og pyntepuder. Vælg nogle stoftyper og nuancer, der passer til hinanden og til farverne i resten af rummet.

5146407I denne lejlighed har man valgt en loftslampe med en blød stoflighed over sig, som går igen i sengens bløde og krøllede tekstiler.

5146361Et andet råd til at skabe en luftig indretning i et lille rum er, at lade være med at stille møblerne helt op til væggen og ind i hjørnerne af rummet. I boligen her, har man placeret sengen midt for væggen, og derved skabt luft til begge sider. Sofaen er ligeledes trukket væk fra væggen, og sat lidt på skrå. På den måde skaber man, en mere livlig, interessant og sammenhængende indretning. Man bør også tænke i, at skabe zoner i rummet for at gøre de forskellige funktioner tydelige.

5146349Et simpelt trick som også ses her er, at placere et gulvtæppe under sofaen og sofabordet, som tydeligt markerer stue-zonen.

5146405Vi bliver altså også lige nødt til at fremhæve de flotte sorte vægge i rummet, som er et super vellykket projekt. Det lyder ikke logisk, at et lille rum skal males med sorte vægge, men grundet loftshøjden, de store hvide vinduespartier, og den brede hvide gulvliste, er de sorte vægge en meget vellykket detalje, som skaber endnu mere helhed til rummet.

5146395I skal heller ikke snydes for, et lille kig ind i det skønne lille køkken, hvor farver og materialer fra stuen/soveværelset på smuk vis går igen.

Billederne er fra en lejlighed til salg i Sverige hos Entrance, den er stylet af beboeren selv, Helena Sand

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *