Dekorer dit køkken med rå murstensvægge

Rå mursten egner sig ikke blot til smukke, udvendige facader – de kan også være en fantastisk fin dekoration i indretningen af et rum.

Det kan være en udfordring at skabe varme og personlighed i køkkenet. Et køkken kan hurtigt komme til at virke lidt sterilt, fordi fokus først og fremmest bør være på at skabe en hygiejnisk og praktisk indretning af rummet. Her kan mursten være et fint element til at skabe kontrast og tilføje varme og personlighed til køkkenet.

Mursten giver rummet et lidt råt udtryk, men en murstensvæg giver noget smukt at se på uden at virke forstyrrende, og derfor passer det godt til indretning af køkkenet.

Du får det bedste resultat ved at mikse de rigtige køkkenelementer og detaljer i indretningen. Pas på med at mikse for mange teksturer, fliser, farver og nuancer, når du fremhæver væggen med mursten, for resultatet kan hurtigt blive rodet og uharmonisk.

Vær også opmærksom på, hvilken atmosfære du vil skabe i rummet. Hvis du gerne vil signalere cool New Yorker-køkken, er hvide og grålige mursten en god løsning, da de skaber et mere køligt og tilbagelænet udtryk. Er du mere til hyggeligt landkøkken med kant, kan varme farver som rød eller rødbrun skabe den lune hygge, du ønsker dig.


Her er der en klar kontrast mellem de hvide køkkenelementer og væggens rødbrune mursten. Resultatet er en dynamisk indretning, hvor køkkenet virker rent og enkelt uden at udtrykket bliver decideret koldt eller sterilt.


Foretrækker du sorte køkkenelementer, er en hvid murstensvæg ideel til at skabe en blød kontrast.


Her er murstensvæggen brugt til at markere de forskellige dele af et køkken-alrum. Mens selve køkkenet er diskret indrettet i neutrale farver, er alrummet mere farverigt og varmt takket være de smukke, røde mursten.

murstensvæg i indretningen 4
Her skaber de røde murstensvæg og hvide køkkenelementer igen en smuk kontrast, der bliver opblødt en smule af de fine træbordplader og træhylder.

mursten som dekoration i indretningen 1
I dette køkken er stilen mere rustik med kombinationen af de røde mursten, bordplade i beton, minimalistisk komfur og hvide underskabe. Her er det køkkendelen, der er holdt i varme nuancer, mens spisedelen i hvide farver er mere neutral og tilbagelænet. En smuk balance mellem varme og kølige toner.

Kilder/Source
Forsidefoto: Fotograf Adrien Williams, designer Anne Sophie Goneau // Foto 1: Sköna Hem // Foto 2: Stella Harasek // Foto 3: Ukendt // Foto 4: Ukendt // Foto 5: Stadshem //

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *